Ulda menninkäisen jäljillä- sudenpentukisat Turussa

17. toukokuuta 2014 oli jännä päivä Kiskon sudenpennuille. Perhosia taisi olla vatsassa ja kisajännitystä ilmassa, kun kolme autollista sudareita saattajineen starttasi aamuvarhaisella kohti Turkua ja Hepokullan koulua.

Kisakeskuksessa oli vilinää, kun monta sataa sudaria ilmoittautui ja odotteli kisan lähtölaukausta aurinkoisessa säässä. Kiskolaiset kisasivat kolmella pentueella, joiden nimet olivat Murmelit, KisKu ja Kupariset.

Lähtötehtävänä pentueilla oli nikkaroida laiva. Sahat lauloivat, vasarat naputtivat ja hiekkapaperit suhisivat, kun yli 70 pentuetta valmisti yhteistuumin aluksiaan. Laivan valmistuttua pentueet siivosivat suorituspaikkansa, jättivät laivansa arvioitaviksi ja saivat kartan, jonka avulla suunnata seuraaville rasteille.

Kisan teeman, Kuulun maailmalle, mukaisesti matkattiin päivän aikana eri puolilla maailmaa. Italiassa miteltiin saappaan heitossa, Intiassa tunnistettiin mausteita, New Yorkissa harjoiteltiin jätteiden lajittelua, Shangaissa autettiin paikallisia merimiehiä, Saharassa tunnistettiin majoitteita ja Australiassa pussihypeltiin kenguruiden lailla.

Rasteille saavuttaessa ja niiltä lähdettäessä nostettiin sudenkorvat (etu- ja keskisormi) partiotervehdykseen ja ilmoittauduttiin rasteille ja niiltä pois. Pentueet osoittivat aurinkoisen päivän aikana erinomaista partiohenkeä ja yhteistyökykyä. Ja bonuksena mainittakoon pentueidemme saavuttaneen sijat  11, 17 ja 23 yli 70 kisapentueen joukossa. Hyvä KisKu! Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kisakokemuksia.

Riikka Uusitalo

Kuulun maailmalle -sudenpentukilpailut

Lisää kuvia kisoista löytyy piirin kuvapankista.